četrtek, 7. marec 2013

Prvi SSD disk za podjetja s kapaciteto 2 terabajtov

Prvi SSD-disk s kapaciteto 2 TB združuje zmožnosti shranjevanja HDD-jev s hitrostjo SSD-jev in tako tvori neprekosljiv 2,5˝ disk.


Podjetje Avant je s tem diskom na trg ponudilo izdelek, ki je dvakrat boljši od konkurenčnih. Idealen je za aplikacije v oblakih, prav tako pa bo odlično dopolnil velika podatkovna središča. Masovna proizvodnja 2 TB diskov bo pripomogla k temu, da bodo podjetja potrebovala manj strežnikov, kar bo zmanjšalo količine hladilnih sistemov, znižalo porabo energije in, kar je najpomembnejše, znižali se bodo operativni stroški, manjši pa bodo tudi negativni učinki na okolje. Poleg tega pa se 2 TB diski ponašajo z odličnimi lastnostmi pri zapisovanju nestisnjenih podatkov.

Te diske bodo izdelovali v okolici mesta Austin v Texasu, kar naznanjuje globalno selitev proizvodnje iz pretežno azijskih držav nazaj v Ameriko.

Nekaj besed o podjetju Avant http://www.avanttechnology.com

Avant Technology že več kot 25 let ponuja kakovostne izdelke s področja shranjevanja podatkov. Pod okriljem standarda ISO-9001:2008 podjetje nudi zavidljive proizvodne zmogljivosti, nadzor kakovosti in odlično vodeno dobavno verigo. Podjetje Avant je član združenja JEDEC, pred kratkim pa je pridobilo tudi naziv CMTL Intel® Advanced Memory Testing Program Lifetime Achievement.


vir: http://www.prweb.com/releases/2013/2/prweb10448362.htm

Ni komentarjev: