sobota, 7. junij 2014

Nove podrobnosti o pametnem mobilniku podjetja Amazon



Kaj lahko pričakujemo od prvega mobilnika podjetja Amazon? 


http://img.talkandroid.com/uploads/2014/03/Amazon_Smartphone_8558.jpg

Nov pametni mobilnik podjetja Amazone bo imel štiri kamere, ki bodo prepoznale položaj uporabnika, in temu primerno prilagajal upravljalne elementa.
Spletni trgovski gigant bo svoj prvi pametni mobilnik javnosti predstavil 18. junija. Prvi predstavitveni videi prikazujejo le uporabnike, ki so navdušeni nad enostavnim upravljanjem mobilnika, naprave pa žal ne vidimo.

Govorice se širijo, da naj bi imel pametni mobilnik na sprednji strani štiri infrardeče kamere, ki bodo lahko spremljale gibanje uporabnika. V ta namen naj bi uporabili tehnologijo Okao-Vision, podjetja Omron. Ta tehnologija japonskega podjetja bo omogočala stereoskopske učinke, kljub temu, da bo pametni mobilnik opremljen s klasičnim zaslonom LCD.

Tako se bodo na primer ob strani prikazovali določeni upravljalni elementi, če bo uporabnik nagnil svojo glavo ali mobilnik v določeno smer.

Za sledenje uporabniku bodo v kotih mobilnika štiri kamere, ki bodo skupaj s senzorji omogočale zaznavo prostora in gibanja. V nasprotju s konzolo Nintendo 3DS za uporabo ne potrebujemo posebnih prikazovalnikov ali motečih 3D-očal.

Predstavitveni video: YouTube Video - Kliknite sem!

Ni komentarjev: